Документите за частната детска болница изцяло противоречат на самия анализ, който

...
Документите за частната детска болница изцяло противоречат на самия анализ, който
Коментари Харесай

Кремена Кунева: Общественият съвет за Национална детска болница също дължи обяснение

Документите за частната детска болница изцяло опонират на самия разбор, който беше изършван в продължение на повече от година, взаимно с Европейската банка, по задание на Министерство на здравеопазването, от който стана ясно, че за София-град липсват повече от 100 лекари - педиатри и за две детски лечебни заведения е неуместно да се приказва. Сега виждаме по какъв начин за няколко дни се показва от Изпълнителна организация “Медицински контрол " разбор, който очевидно твърди противоположното. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Кремена Кунева, създател на фондация " Даная ".

Тя посочи, че са подготвили писма до съответните институции по Закона за достъп до социална информация, с които ще изискат въпросните документи за частната болница " Мама и аз ".

" Явно министърът на опазването на здравето не схваща нищо повече от това, което му споделят. И просто внася това предложение, без да е осведомен с предишен разбор, или е доста добре осведомен, само че се употребява този миг, с цел да се прокарат, допускам, някаква форма на други ползи ", акцентира Кунева.

По думите й министърът на опазването на здравето Галя Кондева дължи пояснение: " И обяснението, но тук ми дадоха едни документи, в тях пишеше едно, не е задоволително. Обществен съвет също дължат пояснение - за какво 10 месеца откакто се твърдеше, че Общественият съвет работи доста добре с страната, с институциите, с държавната компания, едвам когато оня ден излезе решението на Министерски съвет, обществената им позиция беше, че през миналите 10 месеца от съществуването на Обществения съвет не се е основала нито идея за превъзмогване на кадровата рецесия в педиатрията, нито правна организационна форма за Националната детска болница, нито пътна карта за процеса по сливането на клиниките детските в София. Защо в продължение на 10 месеца не излизаха всеки месец със мнение? Прикриваме някакви бездействия, дали са умишлени или от отвращение, или от потенциал, нямам визия, само че те са бездействия, във връзка с сериозните проблеми ", изясни Кунева.

По думите й сериозните проблеми се поставят на масата единствено тогава, когато се случи нещо извънредно и фрапантно: " Как Общественият съвет ще отбрани публичния интерес в този случай, в случай че продължи да работи по същия метод? ", обърна внимание Кремена Кунева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР